Julebord på Bryggen

Juletiden på Bryggen er spesielt stemningsfull. Trange smug leder deg fra Bryggefronten inn til Bryggestredet der du finner Bryggen Tracteursted.
Serveringssted og forsamlingslokale gjennom århundrer – det blir knapt mer historisk i Bergen, uformelt og intimt, god service og skikkelig god mat…

UNESCOS VERDENS KULTUR- OG NATURARV - 300 Års hanseatisk historie

På Bryggen Tracteursted kan du nyte velsmakende julemat i intime lokaler på historisk grunn. Vi er stolt over å kunne tilby tradisjonskost med solid håndverk og råvarer fra lokale leverandører.  

En opplevelse du kommer til å huske!

SE ÅRETS JULETILBUD HER!

Har du smakt på Lutefisk i år?

lutefisk

Vi serverer tradisjonel Lutefisk med gul og grønn Ertestuing, Baconfett, Sennep og kokte Poteter. To ganger servert!

Pris kr. 465,- per person

Litt historie:

Hvorfor og når man begynte å behandle tørket fisk med lut er uklart, men det er en gammel tradisjon. En legende sier at et lager med tørrfisk brant opp etter et lynnedslag. Tørrfisken ble liggende igjen i asken som ble våt i det påfølgende regnet, og aske er alkalisk. Den gangen spiste man mat som bare var uspiselig og ikke forgiftet, og fisken ble antakelig dermed vasket grundig i rent vann for å få bort den verste sotmengden. Dermed var lutefisken født. Den eldste, trykte danske kokeboka sier derimot at dersom man ikke har tid til å bløte tørrfisken lenge nok, kan en neve aske i kokevannet redusere koketiden. Dette kan kanskje si noe om hvordan lutefisken ble utviklet. Alle våre gjester skal kose seg i juletiden og vi serverer et stort utvalg av fisk, kjøtt – og vegetar retter i tillegg til den tradisjonelle julematen.

 

God Jul!