Tradisjonell Lutefisk

Servert med gul og grønn Ertestuing, Baconfett, Sennep og kokte Poteter. To ganger servert!

Hvorfor og når man begynte å behandle tørket fisk med lut er uklart, men det er en gammel tradisjon. En legende sier at et lager med tørrfisk brant opp etter et lynnedslag. Tørrfisken ble liggende igjen i asken som ble våt i det påfølgende regnet, og aske er alkalisk. Den gangen spiste man mat som bare var uspiselig og ikke forgiftet, og fisken ble antakelig dermed vasket grundig i rent vann for å få bort den verste sotmengden. Dermed var lutefisken født. Den eldste, trykte danske kokeboka sier derimot at dersom man ikke har tid til å bløte tørrfisken lenge nok, kan en neve aske i kokevannet redusere koketiden. Dette kan kanskje si noe om hvordan lutefisken ble utviklet.

Tid og sted

  • Sted

    Bryggen Tracteursted

  • Dato

    Frem til januar 2019

  • Tidspunkt

    Tirsdag til lørdag kl. 17:00 – 22:00

  • Pris

    Pris 465,-

NYHETSBREV

Ja! Jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Fløien Folkerestaurant / Bryggen Tracteursted.

FLØIEN FOLKERESTAURANT

Fløifjellet 2
5014 Bergen

booking@bellevue.no
Telefon (+47) 55 33 69 99
Man til fre 08.30 – 16.30
Kontakt oss gjerne!

BRYGGEN TRACTEURSTED

Bryggestredet
5003 Bergen

booking@bellevue.no
Telefon (+47) 55 33 69 99
Man til fre 08.30 – 16.30
Kontakt oss gjerne!