PERSONVERNERKLÆRING

Bellevue Restauranter tar personvern på alvor, og vi er avhengige av våre kunders tillit for å lykkes. Åpenhet er et nøkkelord for all vår behandling av personopplysninger. Nedenfor kan du lese hvordan vi behandler informasjonen du gir oss når du bruker våre tjenester.

Personvernerklæring: Oppdatert dato: 15.06.2018

  1. INNLEDNING

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Bellevue Restauranter herunder Martigny AS, Fløien Folkerestaurant AS og Bryggen Tracteursted AS samler inn og bruker personopplysninger. Personopplysninger er opplysninger som kan kobles til deg som enkeltperson. Det kan være navn, adresse, e-post, telefonnummer eller lignende. Du har selv rett til å bestemme over disse opplysningene.

Nedenfor ser du hvilken informasjon vi samler inn og bruker, hvorfor og hvordan vi innhenter den og hvordan vi beskytter den.

Bellevue Restauranter, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra for eksempel våre nettsteder (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

  1. OM PERSONOPPLYSNINGER OG REGELVERKET

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse eller kjøpshistorikk.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er administrerende direktør som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

  1. HVA SLAGS OPPLYSNINGER SAMLER VI INN OG HVORDAN?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

  1. Opplysninger du selv oppgir til oss

Når du registrerer deg på vår nettside, bookingsystem, sosiale medier eller nyhetsbrev, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse, adresse, kjønn, alder og mobilnummer.

  1. Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre

Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Personopplysningene lagres i vårt CRM- og økonomisystem og slettes senest 5 år etter avslutning av kundeforholdet. Vi samler blant annet informasjon om:

  1. Din enhet og internett-tilkobling:

Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleserversjon. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.

  1. Informasjon om posisjon:

Vi kan også registrere din geografiske posisjon når du bruker våre tjenester, eller handler i våre butikker gjennom data fra kjøp du gjør.

  1. Opplysninger vi får fra andre kilder

Vi samarbeider også med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, underleverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper og søkemotortjenester) og kan motta opplysninger om deg fra disse.

  1. Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss. Du kan blokkere informasjonskapsler i din nettleser, men dette kan påvirke funksjonaliteten og tjenestene du bruker på hjemmesiden vår.

Dette er informasjonskapsler vi bruker:

Google Analytics: Informasjonskapselen på våre nettsider er fra Google Analytics (førstepartscookie). Det er mulig å reservere seg mot all registrering i Google Analytics ved å installere et tillegg i nettleseren. Google Analytics Opt-out Browser Add-on. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om brukere. Dataene som samles inn lagres på Googles servere. Du kan lese mer om hvordan Google samler inn og beskytter data her.

Google Display Advertising: DoubleClick cookien er en tredjeparts cookie som medfører at tredjepartsleverandører, herunder Google, viser egne målrettede annonser fra Bellevue Restauranter på en rekke nettsteder på internett som er del av Google sitt innholdsnettverk. Dette er også kjent som remarketing. Dette brukes for å rette relevante annonser for brukere basert på interesser og tidligere nettstedsbruk. Dette bidrar til en mer relevant markedsføring for deg som bruker. Du kan reservere deg mot målrettede Google Display annonser her.

Facebook Analytics: Vi bruker Facebook Conversion Tracking Pixel til å spore og forbedre våre markedsføringskampanjer på Facebook. Les mer om annonser på Facebook og hvordan du selv kan justere dine personlige innstillinger på Facebook.

  1. HVA BRUKES OPPLYSNINGENE TIL (HJEMMEL)

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

  1. Personopplysninger for å levere og forbedre tjenestene våre

Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på vår booking system, om relevant, å kunne betale for tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.

  1. Personopplysninger for å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring

Bellevue Restauranter behandler personopplysninger i forbindelse med markedsføring. Disse personopplysningene vil ikke bli utlevert til andre virksomheter uten godkjennelse fra deg.

Utsendelser per e-post

Det er mulig å abonnere på ulike e-post utsendelser fra Bellevue Restauranter (Nyhetsbrev etc). Dette er frivillig og innebærer at du jevnlig mottar e-post innenfor de temaene du har valgt å abonnere på. For å kunne gjøre disse utsendelsene, er det nødvendig å registrere seg med e-postadresse og kontaktinfo. Disse opplysningene lagres i vårt CRM- og e-post system. Du kan når som helst trekke ditt samtykke for utsendelse av e-post. Bellevue Restauranter vil da slette din kontaktinformasjon fra adresselisten til det aktuelle nyhetsbrevet.

  1. Personopplysninger i forbindelse med digital kommunikasjon og annonsering

Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din(e) persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

  1. Personopplysninger i forbindelse å utarbeide statistikk og forstå markedstrender

Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

  1. Personopplysninger i forbindelse med informasjon om potensielle kunder:

Bellevue Restauranter lagrer kontaktinformasjon til potensielle kunder. Formålet med denne behandlingen av personopplysninger er å drive markedsføring rettet mot potensielle kunder for tjenester for å koordinere dette markedsarbeidet.

  1. Personopplysninger i forbindelse med online booking

For å gjennomføre en bestilling på vår bookingsystem må du godkjenne at vi lagrer personopplysninger om deg. Dette er for å kunne prosessere din bestilling. Informasjonen er navn, adresse, telefon, epost og evnt. annen informasjon du legger som kommentar til din bestilling. Dine personopplysninger blir delt med eier av produktet du har bestilt. Dette er opplyst under vilkår for bestilling.

  1. Personopplysninger i forbindelse med personaladministrasjon i bellevue restauranter

Bellevue Restauranter behandler personopplysninger som ledd i personaladministrasjon. Opplysninger som behandles i denne forbindelse er blant annet personalia, lønnsopplysninger, evalueringer, opplysninger om pårørende, og utdannelse/stillingsnivå.

  1. DELING AV OPPLYSNINGER

Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med andre selskap, med unntak av overføring mellom ulike interne systemer. Vi inngår databehandleravtaler med eksterne systemleverandører som begrenser deres anledning til å bruke opplysningene. Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov, til offentlige myndigheter dersom det er mistanke om lovbrudd.

  1. ADMINISTRERING AV PERSONOPPLYSNINGER

Du kan selv påvirke hvilke personopplysninger vi skal ha om deg og hvordan vi skal bruke disse (ref. ovenstående). Du kan gjøre dette ved å kontakte oss på booking@bellevue.no

Hvis du oppdager feil i opplysningene vi har om deg, kan du ta kontakt med oss slik at vi kan rette opp i dette. Du har rett til å be om innsyn i personopplysningene iht personopplysningsloven § 18 og GDPR art. 15.

Ved spørsmål vedrørende dine personopplysninger kan du når som helst ta kontakt med oss på booking@bellevue.no.

  1. SLETTING AV PERSONDATA

Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, uten sporbarhet, så lenge vi ikke er lovpålagt å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette og oppheve ditt kundeforhold via e-post til booking@bellevue.no.

  1. SIKRING AV PERSONDATA

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

  1. SÆRLIG OM MARKEDSFØRING I ULIKE MEDIER

Dersom du har gitt ditt samtykke til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post, telefon, SMS, push-varsel, post/brev, sosiale medier eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kundeundersøkelse, kampanjer og arrangementer fra oss, våre samarbeidspartnere og partnere via e-post, telefon, SMS, push-varsel, post/brev og sosiale medier. Dine persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjoner i nettsiden, epostene og SMS-ene.

  1. ENDRINGER AV PERSONVERNERKLÆRINGEN

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen. Ved større endringer vil vi informere om dette.

  1. KONTAKTINFORMASJON

Bellevue Restauranter ved administrerende direktør, har det øverste ansvaret for virksomhetens behandling av personopplysninger.

Behandlingsansvarlig for personopplysninger tilknyttet salg og markedsføring i Bellevue Restauranter AS er Booking- og Marketsansvarlig, Patrick Mayr.
Epost: patrick.mayr@bellevue.no.

Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på booking@bellevue.no

Kopirett

Opplysninger på nettstedet, herunder, men ikke begrenset til tekst, bilder og lyd, kan ikke reproduseres, overføres, distribueres eller lagres uten på forhand skriftlig samtykke fra Bellevue Restauranter AS, annet enn der dette skjer utelukkende til personlig bruk. Endringer av innholdet på dette nettstedet er strengt forbudt.

Enkelte deler av nettstedet inneholder bilder som er underlagt fotografer og andre leverandørers opphavsrettslige policyer.

NYHETSBREV

Ja! Jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Fløien Folkerestaurant / Bryggen Tracteursted.

FLØIEN FOLKERESTAURANT

Fløifjellet 2
5014 Bergen

booking@bellevue.no
Telefon (+47) 55 33 69 99
Man til fre 08.30 – 16.30
Kontakt oss gjerne!

BRYGGEN TRACTEURSTED

Bryggestredet
5003 Bergen

booking@bellevue.no
Telefon (+47) 55 33 69 99
Man til fre 08.30 – 16.30
Kontakt oss gjerne!