BRYGGEN TRACTEURSTED
Bryggestredet 2
5003 Bergen
booking@tracteuren.no
Telefon (+47) 55 33 69 99
Kontakt oss gjerne!
TILBYR
RESERVER BORD
GAVEKORT
Gi en ekte matopplevelse i gave!
Vi feirer vår 20 års jubileum og er stolte av å kunne drive dette historiske og tradisjonsrike spisestedet i hjertet av Bryggen!
Restauranten ligger i et av de eldste og best bevarte trehusene i Bergens historiske havnebydel Bryggen. Bygningen dateres tilbake til 1700-tallet og tilbyr besøkende en unik matopplevelse i en sjarmerende og historisk atmosfære. Bryggen Tracteursted er kjent for å servere tradisjonell norsk mat med en moderne vri. Alle er velkomne hos oss; uansett om du blir sittende en helaften i hyggelig vennelag, eller om du bare kommer innom på et godt glass drikke.
Vi serverer mat inspirert av vestlandsk og bergensk matkultur. Vi bruker sesongbaserte, lokale råvarer som gir deg en ren og ekte smaksopplevelse. Vår store lidenskap er å vise frem det beste av de norske mattradisjonene gjennom våre «Smakfulle Småtterier»; en meget sosial og smakfull matopplevelse.
På Bryggen Tracteursted har vi spesialisert oss på øl av høy kvalitet fra området langs kysten mellom Kristiansand og Kristiansund. I tillegg er vi sertifisert av «Norske Akevitters Venner» og du kan trygt spørre en av våre servitører om en akevitt anbefaling. PRØV ET AV VÅRE SMAKSBRETT! For deg som ikke tør å ta øl- og akevittopplevelsen helt ut gir våre servitører gjerne en vinanbefaling!
Da menneskene kom til kysten så de at havet myldret av levende skapninger. Én spesiell art fantes i overflod visse tider på året – og var lett å få på kroken. De ga dette fiskeslaget et navn som i dagens norsk er blitt til torsk. Opphavsordet er blitt tolket som ”fisken som tørkes”, og forteller at kunsten å tørke torsk under åpen himmel er en erfaring like gammel som kunsten å fange den. Gjennom tørkeprosessen ble fisken forvandlet til noe mer enn en sesongråvare; den sikret det nomadiske fangstfolket livsviktige proteiner året rundt. For Bergen hadde tørrfisken stor betydning, noe som gjorde at byen i nesten 800 år ble Nord-Europas største senter for handel med tørrfisk fra Nord-Norge.
Små delikate retter med særpreg gir et innholdsrikt og smakfullt måltid og serveringsmåten er en sosial opplevelse! Det norske kjøkken med sine mange spesialiteter egner seg spesielt godt til denne type servering. Vi har tatt frem kjente og glemte smaker kombinert med det riktige tilbehøret.